کد خبر : 83210

خودروهای فرسوده، فرسوده‌تر شدند

خودروهای فرسوده، فرسوده‌تر شدند

به گفته کارشناسان مطابق آخرین آمارها؛ تعداد ۶.۵ میلیون خودرو از ۲۵ میلیون دستگاه خودروی سواری شماره‌گذاری شده و ۱۰ میلیون موتورسیکلت از ۱۲ میلیون دستگاه موتورسیکلت شماره‌گذاری در کشورمان فرسوده است، درحالی‌که طبق قانون، هرسال باید ۲۰ تا ۲۵ درصد خودروهای فرسوده را از رده خارج می‌کردیم، اما در سال ۱۴۰۰ تنها ۲۹ هزار خودروی فرسوده در ایران اسقاط شدند.

به گزارش خودروتک ، این آمار نشان می‌دهد که سرعت از رده خارج کردن وسایل نقلیه فرسوده در کشورمان بسیار پایین است، به‌طوری‌که علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست خودروهای فرسوده را با مصرف سوخت بالا مقصر اصلی آلودگی هوا می‌داند و گفته است؛ صنایع متحرک از جمله فرسوده، دارای سوخت ناقص و با مصرف سوخت بالا و همچنین ترددهای تک‌سرنشین از عوامل اصلی آلایندگی‌ها هستند.

لازم است بدانیم؛ تعیین سن فرسودگی و بیمه انواع وسایل نقلیه موتوری بر اساس آئین‌نامه‌ای است که حداکثر ظرف سه ماه پس از ابلاغ این قانون به پیشنهاد مشترک سازمان حفاظت محیط‌زیست، وزارت صنعت، سازمان ملی استاندارد و بیمه مرکزی به تصویب هیئت‌وزیران می‌رسد. افزون بر این بر اساس تبصره ۱ ماده ۸ قانون هوای پاک دولت موظف است از محل صرفه‌جویی حاصل از بهبود و مدیریت سوخت ناشی از اجرای این قانون، سازوکار و تسهیلات لازم جهت جایگزینی خودروهای فرسوده، حمل‌ونقل عمومی و خودروهای نو را فراهم کند، پیگیری این موضوع بر عهده مدیریت حمل‌ونقل عمومی و مصرف سوخت وزارت راه و شهرسازی گذاشته شده است.

همچنین بر اساس تبصره ۲ همین قانون، دولت مکلف است در بودجه سالانه ردیفی به‌منظور اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت جهت جایگزین کردن خودروها و موتورسیکلت‌های فرسوده موجود با کارمزد چهار درصد با بازپرداخت ۱۰ ساله تعیین کند و به تصویب مجلس شورای اسلامی برساند، چراکه فرسودگی وسایل حمل‌ونقل عمومی به‌ویژه اتوبوس‌ها موضوع مهمی است که قانون‌گذار در این زمینه تکالیفی را برای وزارت کشور مشخص کرده است، این وزارتخانه موظف است با همکاری وزارتخانه‌های صنعت و امور اقتصادی و دارایی زمینه نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهری با اولویت شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت را ظرف مدت پنج سال از طریق کمک بلاعوض، یارانه، تسهیلات یا صفر کردن سود بازرگانی واردات خودروهای برقی، هیبریدی و خودروهای الکتریکی و موتورسیکلت برقی به انجام رساند.

آیین‌نامه از راه رسید؟

رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده گفت: تعداد گواهی اسقاط برای شماره‌گذاری انواع خودروها تا زمان ابلاغ آیین‌نامه جدید (آیین‌نامه ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو)، بر اساس مصوبه هیئت قبلی وزیران محاسبه می‌شود.

مهران سالاریه افزود: بر اساس پالایش انجام شده، تمامی گواهی‌های اسقاط استفاده نشده واردکنندگان کشنده‌های مشمول بند «ث» ماده ۳۰ قانون احکام دائمی از سامانه RPF به سامانه جدید در ستاد نوسازی ناوگان منتقل شده است و این دسته از متقاضیان می‌توانند از گواهی‌های اسقاط خود برای شماره‌گذاری استفاده کنند.

وی تصریح کرد: برآوردهای ستاد نوسازی و اسقاط خودروهای فرسوده نشان می‌دهد هم‌اکنون گواهی اسقاط دیزل به میزان کافی برای شماره‌گذاری موجود است لذا به استناد اصلاحیه ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو تمامی واردکنندگان کشنده‌ها مکلف به ارائه گواهی اسقاط برای شماره‌گذاری هستند.

رییس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده تأکید کرد: تعداد گواهی اسقاط برای شماره‌گذاری انواع خودروها تا زمان ابلاغ آیین‌نامه جدید (آیین‌نامه ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو)، بر اساس مصوبه هیئت قبلی وزیران و صورت‌جلسه «تعیین گواهی اسقاط موردنیاز خودروهای وارداتی» محاسبه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش تعداد گواهی اسقاط موردنیاز برای شماره‌گذاری کشنده‌های وارداتی در آیین‌نامه جدید، متقاضیانی که تا قبل از ابلاغ این آیین‌نامه اقدام به الصاق گواهی اسقاط در سامانه nnhk.ir کنند ۸ گواهی برای شماره‌گذاری آنها محاسبه می‌شود.

رییس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده تأکید کرد: واردکنندگان این طرح هرچه سریع‌تر نسبت به الصاق گواهی اسقاط برای دریافت مجوز شماره‌گذاری اقدام کنند چراکه پس از ابلاغ آیین‌نامه جدید تعداد گواهی اسقاط بر مبنای جدول جدید محاسبه خواهد شد.

ارسال نظر
نظرات کاربران
دیگر رسانه ها